10 Wist je datjes over Zweden

Wist je dat,

1 Het Zweedse marsepeintaartje (prinsesstårta) ook in lego verkrijgbaar is (en ook het groene mergpijpje 'punschrolle' zoals je ziet)

2 Je voor een 'vakantiehuis' in Zweden ook compensatie voor de hoge energiekosten krijgt :-)

3 In Zweden snus erg populair is, het is een soort pruimtabak met nicotine erin, die tabak zit dan in kleine zakjes die vervolgens dan in de mond tussen lip en tandvlees gehouden worden. Bij de kassa's in de Zweedse supermarkt is er volop keuze in 'snus'. Het wordt aangeboden in ronde blikjes in allerlei verschillende hoeveelheden, sterktes, geuren en smaken. Het schijnt overigens net zo verslavend en ongezond te zijn als roken 

4 Ze in zweden nog nummertjes trekken in winkels of andere gelegenheden waar even gewacht moet worden.

Je in Zweden veel vaker vrouwen in stoere beroepen ziet werken.

6 Zweedse kinderen alléén snoep op zaterdag eten, dit doen ze om het eten van snoepgoed te beperken naar 1 x week om zo de tanden te sparen. Ze mogen dan op zaterdag zelf een zak(je) snoep gaan kopen, in bijna elke supermarkt is wel een 'snoepmuur' (een hele wand vol met heel veel verschillenden bakken schepsnoep)

7Je in Zweden veel mannen achter de kinderwagen ziet lopen, In Zweden zijn de mannen namelijk veel meer betrokken bij de opvoeding en is het verdelen van de daarbij behorende taken de gewoonste zaak van de wereld.

8 De eland heel vroeger ook in Nederland voorkwam

9 Je in Zweden gewoon iedereen bij zijn voornaam kan noemen.

10 Er onder de Zweden zelf ook genoeg avonturiers zijn die het roer omgooien, dat bij die Zweden Spanje één van de populairste bestemmingen is. Aan de Spaanse kust 'De Costa Del Sol' staan de Zweden op de 2e plaats van buitenlandse nationaliteiten die (vakantie)huizen kopen. (Dat de Zweden voor Spanje kiezen is eigenlijk niet zo verrassend, ze hebben namelijk één belangrijke overéénkomst, in beide culturen hebben ze een relaxte kijk op het leven, wat vandaag niet lukt, lukt misschien morgen wel)

 

 

 

SNUS IN DE SUPERMARKT IN ZWEDEN

SNOEP IN DE SUPERMARKT IN ZWEDEN

(Geplaatst augustus 2023)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.