Vissen in Zweden

Zweden is een paradijs voor vissers en ook bij ons is een Zweden-vakantie niet compleet zonder even ergens een hengeltje uit te gooien. Het liefst in een stromende rivier of vanuit een bootje op één van de prachtige meren die Zweden rijk is.

Onze allereerste vakantie in Zweden was bij toeval aan het Åsnenmeer, dat was echt een perfecte locatie om te vissen, schijnt ook één van de beste viswateren van Zweden te zijn. 

Waar, zoals je ziet niet alléén wij van genieten ;-)

 

Tot nu toe is het vooral snoek wat we aanhaken, die we daarna dan lekker oppeuzelen bij ons huisje, de éne keer in de koekepan en de andere keer op de bbq, vis roken lijkt ons ook wel wat maar daar moeten we ons eerst een beetje in verdiepen. 

 

Tijdens een Zwedenvakantie hebben we ook weleens forel aan de haak geslagen maar dat was dan wel in een omgeving waar forel was uitgezet, je had daar dan ook een speciale dagvergunning voor nodig. Wel leuk voor een keer maar wij gaan toch liever voor iets natuurlijkers.

Vlakbij ons vakantiehuisje vissen we nu ook regelmatig in het visrijke meer Älften, dat is een prachtig meer dat behoort tot de viswateren van Ronnebyån, één van de belangrijkste rivieren in Zweden.

 

(Geplaatst februari 2024)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb