Loppis

Loppisen bezoeken, één van onze favoriete bezigheden tijdens een Zweden-vakantie. Loppis kom je overal tegen, het zijn in principe kringloopwinkels, vaak in oude gebouwen of grote hallen, maar ook regelmatig gewoon bij de mensen thuis, meestal hebben ze dan hun tweedehands spulletjes uitgestald in een bijgebouw of oude schuur en openen ze het 'winkeltje' in de weekenden.

(Kringloopwinkels en Rommelmarkten bezoeken is altijd al één van onze hobby's geweest dus van een loppis bordje onderweg kunnen we heel erg blij worden) En natuurlijk is het aanbod hier ook typisch zweeds wat het dan nog net even specialer maakt.
Vooral in de zomerperiode komen we onderweg regelmatig loppis bordjes tegen en als het even kan, volgen we de bordjes, dan nog wel hopen dat ze open zijn want dat is helaas niet altijd het geval, soms volg je kilometers lang de bordjes langs de weg en kom je voor een dichte deur ('stängt')

Je moet trouwens ook heel goed opletten tijdens het volgen van de bordjes want ze staan niet altijd even duidelijk aangegeven en het kan dan ook zomaar gebeuren dat je helemaal géén loppis tegenkomt omdat je waarschijnlijk een afslag miste.

 

Een paar van onze loppisvondsten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.